30
شهریور
4.7/5 - (21 امتیاز)

یکی از اهداف اصلی طراحی فضای سبز و اجرای آن در محوطه که سیمای طبیعی محوطه و محیط در زمره آنها می باشد سالم سازی محیط و تصفیه و تلطیف هوا است. تمام گیاهان فضای سبز در نتیجه ی پدیده فتوسنتز قادرند گازکربنیک موجود در محیط را جذب و اکسیژن تولید نمایند.از این رو مهمترین بخش پارک و محوطه های سبز ، درختان آنها می باشد، بدین لحاظ هر چقدر وسعت درختان بیشتر بوده و برعکس وسعت چمنزار آن کمتر گردد اثرات مفید فضای سبز افزایش می یابد. بدین جهت فضای سبز با مساحت کم ، و با چمنزار و درختجه های زینتی زیاد ، نیاز های اساسی یک منطقه را به هیچ وجه نمی تواند تأمین نماید.

روف گاردن1 طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز

زیبایی و تنوع درمحوطه(آبنما)

یکی از عناصر اصلی و حیاتی در محوطه ، وجود آب است که قسمتی از آن منحصراً برای آبیاری ، حفاظت گیاهان و بخش دیگر به منظور ایجاد و خلق زیبائی در طراحی مورد استفاده قرار می گیرد. ولی آنچه در اینجا مورد توجه است وجود و تأثیر آب از دیدگاه دانش پژوهان، زیبائی و تنوع در محوطه، از قبیل ایجاد آب نماها , حوض و حوضچه , است. آب در حال حرکت که فرومی ریزد قطره قطره می چکد، موج می زند، می ریزد، یا میپاشد، می تواند بر جنبش و هیجان [ محوطه ] بیفزاید. فواره ها و آبنماها می توانند به مقدارزیادی در خنک کردن هوای محل تأثیر داشته باشد.

۲۰۱۷۰۴۲۵ ۱۶۴۷۴۸ طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز

نکات لازم جهت طراحی فضای سبز

موقعیت و وسعت زمین ,آب و هوا , نوع خاک , رطوبت , میزان برف سالیانه , میزان باران سالیانه , شکل و شیب زمین

نکات مهم برای انتخاب گیاهان در شرایط مختلف

شرایط اکولوژیک , نور , حرارت , شدت باد , ارتفاع محل , عوامل خاکی , اختصاصات , زیبایی , مسائل اقتصادی هزینه و نیروی کار. در این بخش نمونه هایی از طرح های محوطه در زمینهای پیشنهادی، و موارد اجرایی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد به نظر میرسد که طرح های مزبور می توانند مدل هایی برای الهام گرفتن و ایده های مختلف باشد.

محوطه2 طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز

اشکال محوطه ها

طرح اولیه فضاهای سبز  توسط خط یا محور مشخص می شود. به عبارت دیگر خط یا فرم، پایه های اصلی طرح محوطه سازی را تشکیل می دهد. برای سهولت در عمل و شناخت خطوط اصلی، طرحی فضای سبز را از نظر خطوط طراحی به دسته های مختلف تقسیم می کنند:

محوطه های منظم


در طراحی این محوطه ها از خطوط راست هندسی و اشکال کاملاً منظم استفاده می شود. معمولاً درمحوطه های منظم طرح های تزئیناتی کاملاً ازخصوصیات اشکال منظم هندسی برخوردارهستند. محاسن این نوع محوطه ها وجود راه های مستقیم با درختان بلند است که به وسعت محوطه از دیدگاه عابرین کمک می نماید. این طرح باعث می شود که محوطه سازی باطرح منظم ، بزرگ و کشیده به نظر آید.این نوع محوطه ها با وجود یکنواختی، در تقسیمات فضا و دقت در طراحی فضای سبز ، جذابیت خاصی به فضا بخشیده است.

محوطه های نامنظم

 

در این گونه محوطه ها خطوط اصلی و فرعی ، به طور غیر منظم ولی مرتبط با یکدیگرند و اشکال حاصله تقریباً نامنظم و دارای عدم تقارن خاصی برخوردار هستند. درمحوطه های غیرمنظم خطوط تزییناتی و حاشیه های گلکاری و نیز آب نماها ، تجمع درختچه های زینتی دارای طرح غیرمنظم هستند. دراین گونه محوطه ها همبستگی ، هم بافتی وتعادل خطوط بایستی بطورمشخص و هماهنگ رعایت گردد. اینگونه تنوع درطراحی تاحدی به طبیعت نزدیک ، والهام گرفته ازآن می باشد.

برخی از راه حل های در حال توسعه  فضای سبز

کاهش هدررفتگی فاضلاب های سطحی از طریق استفاده از زمین گود برای هدایت آب های سطحی، باغ بارانی و بام سبز و جداره ها. کاهش مصرف آب در محوطه سازی از طریق تکنیک های طراحی عاقلانه باغ(محوطه یا مکانی که گیاهان آن نیازکم یا اصلاً نیازی به آب نداشته باشند) طراحی منظر بر اساس صرفه جویی در مصرف انرژی به صورت قرار دادن و انتخاب مناسب درختان سایه دار و ایجاد موانع باد .

محوطه طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز

معماری منظر دانشی است که به فضای بیرونی چه از دیدگاه محیط زیست و طبیعت، چه از دیدگاه رابطه آن با زندگی انسان، و چه از دیدگاه هنر و زیبا شناسی می پردازد. عناصر این دانش از فضای سه بعدی ای تشکیل شده است که بعد زمان را نیز در بر می گیرد، و فضایی چهار بعدی پدید می آرود. علاوه بر این ، از آنجا که به غیر از بعد زمان ، فضا دارای نوعی حس و ادراکات ویژه و انعکاسی در بیننده است، عرصه آن را می توان با ابعاد بیشتری معرفی کرد. این دانش به شناخت و برنامه ریزی و طراحی و ساخت این فضا می پردازد. معمولاً کلمه لنداسکیپ با دو عنوان همراه است:

منظر سخت و منظر نرم (hard & soft landscape)

منظر سخت به فضای چشم انداز بیرونی گفته می­شود که عناصر اصلی تشکیل دهنده ان را اشیایی مانند مجموعه دیوارها ، حصارها ، صندلی ها ، ظروف زباله ، آب نما ، پوسته ، جداره بیرونی مصالح مختلف تشکیل دهند. منظر نرم به مجموعه ای گفته می شود که خاک و پوشش گیاهی و آب و جز آن را در برمی گیرد.

greenspace design طراحی فضای سبز
اجزای فضای سبز
  • اصول طراحی فضای سبز


    شامل بازدیدکروکی ، ترسیم ، تصویر منظره ، طراحی بوسیله دست ، طراحی به کمک کامپیوتروابزار

  •  
  • عناصر طراحی فضای سبز

    شامل نقطه، خط، ترسیم، فرم یا شکل، سبک طراحی، بافت، دسته بندی بافت ها، سنگ فرش ، راه، انواع دالان- دیوارها، نرده ها، داربست ها، تراس بندی، پله، پاسیو , لیست گیاهان، تعیین نوع خاک و غیره میباشد.

  •  
  • طراحی آب درفضای سبز

  • آب درباغ فضای سبز ، جوی آب ، آبنماها ، برکه ، استخر ، فواره ها ، گیاهان آبزی ، آبشخور پرندگان ، آشیانه پرندگان، هنرآب در باغ ، مجسمه، باربی کیو
  •  
  • طراحی تزئینات گیاهی فضای سبز

    انواع گلدان ها نوع و انتخاب , گیاهان , ترکیب رنگ گیاهان , گیاهان فصلی , گیاهان دائمی , گیاهان گلدانی , چمن , درختان , درختچه ها

  •  
  • طراحی مصالح مختلف درفضای سبز

    انتخاب خاک ، سنگ ، شن ، سیمان ، آجر ، مجسمه ، گل، آلاچیق ، آبیاری دستی ، آبیاری اتوماتیک ، نیمکت ، زمین ورزشی ، زمین بازی کودکان ، آبنما، برکه ، نورپردازی ، داربست، سایبان , دستشو یی , استخر

  •  
  • اجرای فضای سبز

  • طراحی فضای سبز به روش انگلیسی کلاسیک برگرفته ازخطوط صاف وهندسی ومنظم میباشد.

  • طراحی و اجرای فضای سبز به روش فرانسوی که دارای مدل­های خاص این نوع طراحی،مانند استفاده ازآب،پستی وبلندی،تپه ماهوراست.

  • طراحی فضای سبز به روش ایتالیایی که برگرفته ازطرح­های فضای سبزفرانسوی است.

  • طراحی و اجرای فضای سبزبه روش سنتی وروستایی که اززمان­های قدیم منصوب بوده سعی شده ازفضای بافت روستایی طبعیت کند
  • طراحی به روش­های فضای سبزژاپنی وچینی،درفضای سبزمعروف به باغهای ژاپنی است
  • طراحی محوطه به روش­های مدرن آمریکایی بوده از طرحهای نامنظم همگن پیروی می کند
  • طراحی فضای سبز باغ ایرانی که آمیختگی زیادی با روش طراحی فضای سبزانگلیسی دارد.استفاده ازعنصرآب،ردیف کاری درختان وجوی آب وروش طرحهای اتگلیسی میباشد.
greenspace design1 1 طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز

چمن کاری  فضای سبز

چمن را به عنوان بوم نقاشی در کاشت فضای سبز استفاده میکنند یعنی بعنوان زمینه فضای سبز استفاده می شود.برای طراحی فضای سبز ابتدا محل گل و درختان را انتخاب میکنند سپس چمن کاری را در مناطق خالی انجام میدهند. باید در کاشت چمن به جند نکته توجه داشت:

۱- موقعیت جغرافیایی : سطح شیب دار زیر درختان , مناطق آفتاب گیر و …

۲- آب و هوا: نوع آب و هوا در انتخاب نوع بذر مناسب مورد نیاز موثر میباشد.

۳-دما

۴-رطوبت

۵-خاک

شرکت پردیس سبز پارسیان مفتخر است با کادری مجرب و آموزش دیده ، با ارایه مشاوره در خصوص طراحی و اجرای فضای سبز ، در اجرای پروژه به بهترین شکل ممکن همراه شما باشد.